Min idealdag från morgon till kväll

idealdag1
Vi har drabbats av någon form av treårs-trots-trauma här hemma. Alla tre tappar tålamodet och skriker och gapar på varandra. Sen gråter vi och säger förlåt och drabbas av enorma skuldkänslor. Jag erkänner, just nu är det lite tungt faktiskt. Det är så intensiva och frekventa bråk just nu att min stubin aldrig hinner växa ut (?) innan den hotas av antändning på nytt. Det känns som att jag går runt och är redo att lacka ur hela tiden. Det gör mig ledsen. Det är svårt att skaka av mig den här känslan av misslyckande och dåligt föräldraskap.

Vilken tur att man då kan dagdrömma om perfekta liv och perfekta dagar. Och det ska jag göra nu. Idag ska vi lotsas igenom min idealdag från morgon till kväll. Jag får åtminstone njuta av dagen tiden det tar att skriva inlägget. Först vill jag äta en långsam frukost och nu i hösttider allra helst scones med cream cheese och björnbärsmarmelad. Och en stor kopp te till det.
idealdag2
På denna perfekta dag är det friskt i luften, uppehåll och med höstlig sol. Perfekt för en powerwalk, i ensamhet, med podcast som enda medföljare. Efter prommis och dusch åker jag på loppis.
idealdag3
Helst vill jag göra detta själv också. Det är liksom stressigt att gå runt där med andra, och framförallt om denna andra är Estrid. Här vill jag fynda lyxporslin, feministböcker, krukor och pussel. Efter loppisen vill jag träffa människor igen.
idealdag4
Då vill jag gå på brunch. Antingen med mina girlfriends eller med David och Estrid. Huvudsaken är att det är gott, att man kan sitta länge och telefonens batteri är på topp så att Estrid kan underhållas längre än tiden det tar att säga ”jag är mätt”.
idealdag5
Efter brunchen vill jag vara ensam igen. (Märks det att jag känner mig kvävd av familjelivet för tillfället?). Jag vill nämligen gå på dagspa. På min drömlista över behandlingar att göra denna dag finns 1) kroppsscrub, 2) massage, 3) ansiktsbehandling och 4) fotmassage. Jag vill ligga där i ömsom lyssna på plingplongmusiken och ömsom somna till.
idealdag6
Avslappnad, vacker, rosig och väldigt pampered vill jag sjunka ner i en säng på det där spastället och läsa en bok. Kanske sova en liten lur till. Sen är jag redo för socialt liv igen.
idealdag7
Middag! Ute på restaurang såklart. Åh, det är nog min bästa grej det här med att gå på restaurang. Att gå på restaurang med David är alltid ljuvligt, men i denna dröm får han inte vara med. (Ja, vi kan precis ha lekt familj över sparpengar, vem som ska hänga upp tvätten och att det tydligen är fysiskt omöjligt för David att vara hemma kl 17.00 på vardagar när han slutar 18.00. I Malmö. Ja ni hör! So rude!). Han får inte vara med på restaurangen utan istället går jag med härliga tjejvänner. Sådana som man kan prata om ALLT med, skratta och gråta inom samma konversation och bara vara sisters from another mister.
idealdag8
Sen vill jag komma hem. Sminka av mig, ta på mig en nytvättad pyjamas och krypa ner i en nybäddar och väldigt fluffig säng. Och då vill jag sova hela natten. Ingen man som snarkar. Inget barn som sparkar, Inget barn som dunkar en docka i mitt ansikte. Ingen docka som kilar in sig under min rygg och trycker sina spetsiga dockhänder in i min ryggrad som två små dödens händer. Inget alarm som piper kl 06.00. Äsch, vet ni, kanske att jag i denna dröm avslutar dagen i gästrummet så får de andra två störiga familjemedlemmarna klara sig bäst de vill där uppe.

PS: För den känsliga läsaren, eller den som inte läst min blogg så länge, så får jag väl lägga in en brasklapp här. Jag är väldigt förtjust i min man och mitt barn. Bara inte just nu. Just nu är de sjukt jobbiga. Och det är OK att känna så. För jag är inte bara en mamma, tro det eller ej, jag är en människa också. Och om de är trötta på mig? Aldrig i livet? Jag är ljuv som en sommarvind.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Susan
5 år sedan

Haha, underbart! Girlfriend, I can relate! 😄

TravelAnna
5 år sedan

Vilket underbart och befriande inlägg! Visst kan det vara så här. Perfekt att beskriva sin drömdag. Det gör du så lockande i både text och bild. Drömde mig själv bort där ett tag från kontorsstolen! Hoppas du får uppleva ”din” dag inom kort. <3

S
S
5 år sedan

Lät som en fantastisk dag 🙂 hos oss har vi haft en låååååång sommar ihop och skulle verkligen behöva lite tid från varandra 😉

Linda
5 år sedan

Kan känna så med absolut.
Just nu en period har sambon varit iväg mycket på egna saker som v 33 då åkte han till våran stuga själv med sin syster tor-sön jag var själv med Levina, helgen som var så åkte han till gävle för att bli instruktör på motorcykel borta tors-söndag, jag själv hemma med liten plutta plus att jag jobbade helgen. Nu i helgen på lördag ska han ut och köra rally tävling, jag hemma igen ensam med lillan, jag säger inte det att han inte ska öra saker själv men man behöver ju inte heller boka upp sig på egen tid 3 helger på raken, då tröttnar jag. Men v 37 då tänker jag sticka iväg till en god vän i Stockholm fre- sön någon rättvisa får det allt vara då får han vara själv med pluttan. Hur har du och David det uppdelat med egentid?
Ha en fin dag
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
5 år sedan

jag har betydligt mer egentid än vad han har. Och därför säger jag aldrig nej till honom när han vill göra något speciellt någon gång då och då.

Sandra
Sandra
5 år sedan

Herregud vad jag instämmer! Och jag har inte ens nån störig man att reta mig på, det räcker med de dagliga bataljerna med treårstrotsaren för att jag ska vilja ge upp snart.

Irene
5 år sedan

Frida, du är en sån fantastisk bloggare, du får en verkligen att minnas hur det var med en treåring (och en 1,5 åring…) hemma såhär många år efteråt. Man vill ju gärna minnas det i ett rosaskimrande töcken där man var den där milda, blida och pedagogiska mamman, inte den som rabiat vansinnig vrålade ”I DEN HÄR FAMILJEN TALAR VI TILL VARANDRA I EN CILVILSERAD TON!!!”.

Men rätt vad det är så är treårsperioden över och vips så ska man åka på spahelg med dottern i två dagar nu i helgen bara vi två, och man kan inte tänka sig något man hellre vill göra; tid tillsammans, läsa, spa:a, få ansiktsbehandling, äta gott… så håll ut, de är inte tre år i all evighet! (Jag tror ju att dottern som har en 2,5-åring och en 8-månaders mest ser fram emot att sova ostört, äta ostört och få egentid, men också att hon ser fram emot att få prata ostört med sin mamma).

Jag hoppas du får din idealdag snart – eller i alla fall en bit av den.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
5 år sedan

gud vad jag älskar dig Irene! <3 <3 <3

Sofija
5 år sedan

Verkligen en perfekt dag:)!

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x