Jag suktar efter arbetsbyxor, linneklänningar och de perfekta trädgårdshandskarna.

När David är med Estrid har jag tid att njutningsfullt scrolla genom instagram och pinterest. Det jag hela tiden tittar på och drömmer om är trädgård, blommor och odling. Det jag tänker på nu är lite mer av det ytliga slaget. Nämligen trädgårdskläder. Jag ser bilder hur jag, likt Maja och målarens trädgård, går runt i stråhatt och randig båttringad tröja och knipsar vallmo. Eller bilden där jag går runt barfota, en rosafärgad kväll, och plockar av de vackraste av blommor och gör en bukett som får bli en överraskning till morgondagens frukost. Jag ser är hur jag, en lite kyligare dag, går klädd i tjockstickad tröja, väst och stövlar. Jag ser också hur jag vurmar för arbetskläder och införskaffar riktiga arbetsbyxor. Sådana som man kan hänga verktyg i och stå på knä i utan att de slits sönder. Och kanske rejäla arbetsskor som kan trycka ner spadar i marken och stå emot vårvindens kyla. Kläder efter väder med andra ord. Aldrig trodde jag väl dagen skulle komma när jag surfar runt hemsidor som engelbert strauss och checkar av allt jag vill ha. Jag är intresserad av grejor från engelbert strauss för jag har fått höra att det är bra kvalité. Rejäla handskar, slittåliga vindjackor, rejäla skor. You name it! Det är nog som en hundägare som helst plötsligt går all in på oljerock och Ballykängor. Jag går all in på cargopants och stålhättor. Sen att jag inte har hund och ändå har Ballykängor och suktar efter en oljerock från Babour är en helt annan femma. Jag är också kvinnan som funderar på att börja med fasanjakt för tweedmodets skull. 

Jag har gjort ett litet inspirerande collage med trädgårdsplagg jag vill ha för att få rejäl feeling när jag går där ute och påtar. Blommig klänning från mint & berry för att jag tänker att en bukett nyskördade dahlior kommer göra sig väldigt vackra till den klänningen. Arbetsbyxor från engelbert strauss för den där ”nu jäklar är jag proffs”-känslan. En grön (det måste vara grön) dunväst från Marc O’Polo. Den ska ju givetvis matchas med hunterstövlar. Kan man få för många stråhattar? NEJ! Därför suktar jag över denna vackra från Patrizia Pepe. Jag villhöver också en randig sommarklänning för det känns som att en trädgårdsägare ska ha en sådan. Den här från Only tycker jag är både prisvärd och fin! 

Nu ska jag hoppa in i duschen och smörja mig med after-sun. Sen har jag nämligen ett Bamsedisco att ta mig till!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x