Här är basgarderoben du förtjänar!

Jag älskar mode och ni älskar mode. Mode är roligt men kan för den oerfarne kännas väldigt jobbigt. Där kommer basgarderoben in. Om du har kläm på den blir resten bara roliga detaljer som finns för att lyfta och förstärka din stil. Men vad ingår då i en basgarderob? Ta en titt nedan så guidar jag dig genom denna djungel.

Blusen/Skjortan
Detta är en klassiker! Den vita skjortan kan kläs upp, kläs ned och varieras i oändlighet. Jag tycker att i basgarderoben ska det finnas en vit skjorta, en svart skjorta, en vit blus och en svart blus.

1 – vit lyx från by Malene Birger (här)
2 – vit blus är klassiskt men om du hellre bär svart är en enkel men elegant topp svaret. Denna är från Masai och går upp hela vägen till XXL (här).
3 – budgetblus från Zara som går upp till XXL (här).
4 – Skräddarsydd blus från Shesize. Detta är ett nytt märke (som du kommer se mer av här inne) där skjortan beställs i dels din vanliga storlek och dels i din byststorlek. Hur magiskt!? (här).


Den stickade tröjan
En lyxig tröja är en livräddare under de kalla månaderna. Kombinerat med högklackade skor och ett par dressade byxor eller kjol fungerar den på jobbet, men den tar dig också igenom höstdagar på lekplatsen, på dejten eller när du myser hemma i soffan. Jag tycker en bra basgarderob innehåller en beige/brun, en svart och marinblå tröja i ull eller kashmir.

1 – en tunn budgettopp i viskos från Enotto, med magisk urringning, går upp till XL(här).
2 – lyxig polotröja i ull från Tiger of Sweden. Megafavorit hos mig (här).
3 – kaschmirtröja i MYCKET bra pris från Indiska (här).
4 – Lyxig tröja i 100% ull från Busnel (här).

Den svarta kjolen/den svarta byxan
Ett par svarta dressade byxor och en svart enkel baskjol är måsten i basgarderoben.

1 – lyxig baskjol från Boss (här).
2 – SUPERLYXIGA skinnbyxor från by Malene Birger. Skinnbyxor är väldigt coolt och kan med rätt styling bli chict och elegant istället för rock n roll. Med skir blus och vackra klackar är skinnbyxan given på kontoret. (här).
3 – Baskjol med volangdetalj (I love!) från Day Birger et Mikkelsen, på REA! (här).
4 – Culottebyxan är så smickrande och här är en budgetvariant från Monki som är väldigt fin (här).

Den tidlösa pumpen
En enkel pump med en bekväm klack är en livräddare. Jag har alltid några par på kontoret så att jag kan snajda till mig om jag oväntat måste iväg på polisförhör eller annat möte. Ett bar beiga/nude och ett par svarta bör finnas i din garderob. Helst i läder för lång hållbarhet.

1 – Skinnsko från Zara till bra pris (här).
2 – perfekt nude pump från Michael Kors (villöver denna!) (här).
3 – min lyxiga DRÖMSKO från Chloé (här).
4 – budgetsko från Zara med härliga gulddetaljer (här).

Jobbväskan
En rejäl, snygg handväska i läder bör varje kvinna ha i sin garderob. Den som passar med alla outfits och har plats för dator, teknik, plånbok, udda strumpor, en halv pärlplatta (….? ja ni småbarnsföräldrar fattar).

1 – SUPERLYXIG väska från Burberry (här).
2 – Min DRÖMPORTFÖLJ från Baum und Pferdgarten. Den är på rea nu så jag tror jag ska slå till! (här).
3 – Supersnygg bucketbag från by Malene Birger (här).
4 – Drömmig flätad läderväska från Adax copenhagen (här).

Handväskan
Men man klarar sig ICKE på jobbväskan. Nej, en rolig liten handväska är livräddaren för utekvällar, AW:s och helghäng. Här är mina avvisar. Två lite mer basic för den klassiska och två statementväskor för den som vill göra just ett statement.

1 – Glammig väska från Beck Söndergaard (här).
2 – Min ÄLSKADE Estrid-väska från Whyred. Det är verkligen den perfekta handväskan (här).
3 – den drömmigaste kuvertväskan från Little Liffner (här).
4 – snygg budgetväska från & other stories (här).

LBD
The little black dress! Den behöver alla ha i sin garderob. Den kan i princip ha vilken modell som helst. Det viktiga är att den är svart och passar dig perfekt. Jag personligen gillar en enklare modell som går att ha på i en mängd olika slags situationer och som kan pimpas på en mängd sätt med smycken, skor och övriga accessoarer.

1 – Min drömklänning från Stylein (här).
2 – en klädd basklänning med lite extra statement med volanger från Tiger of Sweden (här).
3 – Den mest smickrande klänningsmodellen någonsin på en klänning från Ralph Lauren (här).
4 – Enkel basklänning från Whyred (här).

Den platta skon
Högklackade skor är inte för alla och är inte heller den snyggaste skon till alla outfits. En elegant platt sko är lika nödvändig i basgarderoben som en klackasko. Jag tycker alla bör ha en boot, en ballerina och en loafer.

1 – drömmig karamell från Apair (här).
2 – Den perfekta booten från Gabor (här).
3 – Min drömballerina från Atp Atelier (här).
4 – Min drömloafer från Flattered (här).

Statementpieces
Du vet att jag älskar statementsmycken. Men sanningen är att jag älskar statement-allt! Enbart en basgarderob är för tråkigt för mig. Basgarderoben blir perfektion för mig när den färdiga outfiten får en slutgiltig personlig detalj. Här är lite roliga tips på hur du kan få till den där speciella detaljen.

1 – glittriga strumpor från & other stories (här).
2 – en brosch att knäppa fast på blusen från Les levres (här).
3 – SAGOLIKA örhängen från Pipol’s bazaar (här).
4 – Budgetörhängen från Monki som är helt underbara (här).

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sussie
Sussie
4 år sedan

Det här var toppen! Men när jag ska köpa basplagg, för lite mer pengar, slutar det oftast i att jag ändå låter bli för att jag inte hittar tex en baskofta med v-ringning. Har jag hängt upp mig på den ringningen i onödan? Är storbystad och 46/L i storlek och Tycker generellt att min figur blir mer smickrande i v-ring än övriga ringningar. Eller ska jag bara tänka om? Tack!

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Sussie
4 år sedan

ja det har du nog gjort i onödan. Jag tänker att v-ringat ÄR väldigt smickrande på oss med stor byst men jag har en hel del kashmirtröjor med rundare ringning. Då skapar jag illusionen genom att ha ett större halsband ovanpå tröjan. <3 Jag är ledsen att det tagit tid att godkänna kommentaren men jag har ju bara 24 timmar! =) Jag uppskattar verkligen att du tar dig tid att kommentera!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x