Styla 1 svart kostym i 5 olika stilar

INLÄGG I SAMARBETE MED STUDIO HEIJNE.

Att köpa den perfekta måttanpassade kvalitetskostymen är en riktig dröm. Men det är också en stor utgift, det ska man inte sticka under stolen med. Vad jag däremot vågat påstå är att många kompensationshoppar mindre små utgifter hela tiden istället för ett större inköp. Slutsumman kanske blir densamma? En svart kostym kan även uppfattas som något strikt, tråkigt och opersonligt. Och jag förstår verkligen vad du menar! Dock behöver det inte vara så. Jag vill visa dig hur en svart kostym kan stylas i fem olika stilar och ta dig från loppisen, till partyt och från jobbet till daten. Jag vill även passa på att tacka Fotograf Linda Griffin som hjälpte mig ta dessa magiska bilder på restaurang Nils i Malmö.

Med den första looken vill jag visa att den svarta kostymbyxan inte är tråkig utan oerhört användbar. Kombinerad med en vit sidenblus och svarta pumps är looken oerhört basic. MEN med accessoarer, smycken och väskor kan denna basoutfit stylas för en mängd olika tillfällen.

Här får den svarta kavajen agera solo. Det är onekligen DEN mest användbara jacka du kan ha hemma. Till vita jeans, kombinerat med bruna accessoarer är det en sofistikerad look du kan bära på jobbet och till AW:n. Looken är dock lika härlig kombinerad med gympaskor och ryggsäck om du är sorten som försöker få till det där med vardagsmotionen.

Här dresser jag ner kostymbyxorna lite genom att kombinera dem med en t-shirt med sådär relaxat upprullade ärmar. Genast är kostymbrallan perfekt för typ lördagsbrunch med tjejgänget! Genom färgglada accessoarer blir looken mer lekfull och inte sådär stram och seriös. Och om man vill vara stram så kan man bära hela kostymen ihop med vit blus och svarta pumps. Det går det med, men det är inte direkt för mig. För det går faktiskt att sticka ut REJÄLT fast att du är iklädd en svart kostym. Åter igen, poweraccessoarerna gör jobbet för dig. Se här nedan.

Med zebraboots och loppisfyndat skärp omfamnar jag min inre Grace Jones och känner mig MÄKTIG i kostymen. Det är det som är så otroligt med kläder och styling. Du kan klä dig i vilken känsla som helst, frammana mod, glädje och nyfikenhet, du kan gömma dig eller stråla starkt. Allt är möjligt tack vare kläderna på kroppen. Från 80-tals glammig powerqueen kan samma kavaj ta dig till en avslappnad söndag utomhus, med familjen, besökande en loppis.

Med jeans, bekväma birkenstock och magväska är jag helgmorsa deluxe och jag älskar det. Jag tycker det är genialt att jag kan gå i rätten, ha girl’s night out och gå på loppis i samma kavaj. Snacka om användbar, hållbar och klassisk garderob!

Om du är intresserad av att se mer av denna kostym som måttanpassas efter just din specifika kropp så vill jag varmt be dig klicka in dig till Studio Heijne. Där finns hela kollektionen, där alla plagg kan måttanpassas. Men personligen, bultar mitt hjärta lite extra för kostymen eftersom den verkligen uppfyllde mina drömmar om en powerkostym.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
Linda
4 år sedan

Tack för ett inspirerande inlägg!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x